Wat is CBN?

De afkorting CBN staat voor Cannabinol. Cannabidiol is 1 van de meer dan 100 werkzame stoffen in hennep. Wanneer je hennep verwarmt en er zuurstof bij komt, ontstaat er een proces van oxidatie van THC. Tijdens deze oxidatie wordt THC omgezet in CBN. CBN is dus eigenlijk het eindproduct van THC. Ondanks dat THC een psychoactieve stof is, is CBN als eindproduct dit niet. Ook is CBN niet verslavend.

Hoe werkt CBN?

CBN interacteert met het endocannabinoïde systeem. Dit is een lichaamseigen systeem dat allerlei belangrijke lichaamsprocessen regelt en een grote rol speelt bij het in balans houden van je lichaam en geest. Doordat er veel processen bij dit systeem betrokken zijn is de werking van CBN erg breed. CBN wordt als lichaamseigen stof herkend, waardoor het de helende werking van het endocannabinoïden-systeem in je lichaam kan versterken. Zo kan CBN worden ingezet om de regulatie van veel processen te ondersteunen. Het meest bekend is de ontspannende en slaap ondersteunende eigenschap.

Waarom zit er CBN in onze producten?

Omdat wij ons wilden specialiseren in producten die die ontspanning en slaap ondersteunen zijn we de afgelopen jaren bezig geweest met de ontwikkeling van de uiteindelijke formule. CBN is een belangrijk ingredient van ons product, omdat juiste deze eigenschappen gekoppeld worden aan deze stof. Het internet staat vol met ervaringen van mensen die CBN effectief gebruiken in uiteenlopende situaties.

12Green unieke samenstellingen

Er zijn veel merken met ‘traditionele’ CBN-olie op de markt. Wij hebben ervoor gekozen om meerdere natuurlijke bronnen te combineren voor een krachtiger resultaat. De unieke combinatie en uitgebalanceerde samenstelling zorgt voor een entourage effect. Dat wil zeggen dat de samenstelling krachtiger is dan de stofjes individueel. Tevens hebben wij ervoor gezorgd dat de smaken gebalanceerd zijn, want een product wat je wellicht dagelijks neemt moet naar onze mening een aangename smaakbeleving hebben.

Kijk voor al onze producten in onze shop!